Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Vali Turan, ‘Burhaniye OSB'de

Vali Turan, ‘Burhaniye OSB

Burhaniye ilçesine gelen Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Salonunda yapılan ‘Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldı.

Burhaniye ilçesine gelen Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Salonunda yapılan ‘Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldı.
OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Burhaniye Kaymakamı yerine Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Burhaniye Belediye Başkan vekili Çetin Sözer, AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı ve OSB üyesi Necdet Uysal ile OSB üyeleri katıldı.
OSB'DE 2 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI
2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi Şarköy yolunda 442.602 metrekare alan üzerinde kuruluşu yapılan OSB`de 160.340 metrekaresi 15 – 26 Tl üzerinden kamulaştırıldığı, 38 fabrika kurulabileceği, 20 dernek üyesine 18 parsel ise 35 müracaat edenler arasında kura da olabilir verilebileceği ve 2 bin kişiye iş imkânı yaratacağı açıklandı.
30 MART 2014'DEN SONRA BİZ YOKUZ”
Balıkesir'in Büyükşehir olması nedeniyle 30 Mart 2014'den sonra biz yokuz” diyen başarılı çalışmalar dileyen OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Burhaniye OSB'de önceliği hemen fabrikasını kuracak kişiler tercih edilsin. Zaman kaybı olmamalı ve üyelerin moralleri bozulmamalıdır. Bunun için iyi bir ekip çalışması gerekiyor. Buradaki süreçte en büyük engel arıtmadır. Arıtmayı mutlaka çözmeliyiz” dedi.
Bölgede bulunan Küçük Sanayi Dükkânları ve yola giden sorunlar nedeniyle mevcut yanlış planlamanın düzeltilmesi için Burhaniye Belediyesi tarafından ‘Plan Tadilatı' yapılması istendi.
‘HAVADAN İLAÇLAMA' TEKRAR BAŞLATILMALI
Edremit Körfezinin en büyük zenginliğinin zeytin ve turizm olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Turan, Körfezin en büyük özelliği ise Sızma Zeytinyağıdır, olmazsa, olmazıdır” diye bu sektöre özel önem verdiklerini söyledi.
Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele Birliğinin üreticilerden para tahsili yapılamadığı için kapatıldığı belirtildi ve tekrar birliğin kurularak ‘Havadan İlaçlamanın' tekrar başlatılması istendi ve bu seneki üretim ve kalite düşüklüğünün bu eksikliğe bağlandı.
DERNEKLER ‘FEDERASYON ÇATISI' ALTINA                                           
Edremit Körfezinde faal olarak görev yapan 5 derneğin ‘Federasyon Çatısı' altında birleştirilmesi isteyen OSB Müdürü Mehmet Özerdoğan, Zeytin ve zeytinyağında 3 yatırılıp, 113 kazanıldığı bilgisini verdi
Edremit Körfezi`nde üretim ve zeytinyağımda aside düşüklüğünde etken olan Zeytin Sineğine karşı Havadan İlaçlamanın iki yıldır yapılmaması üreticiyi zorda bıraktığını, zeytinyağı üretimde (yıllık ürün) rekolte kaybı yüzde 60 azaldığını ve Havadan İlaçlama çalışmasının başlatılmasını isteyen AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı ve OSB Üyesi Necdet Uysal, Havadan ilaçlamanın zehirli ilaçlarla değil, ‘Doğal Karışımlarla' yapılmasını önerdi.
Edremit Körfezi bölgesi, 722 bin dekar alanda yaklaşık 13 milyon zeytin ağacından elde edilen yağlarla, Türkiye zeytinyağı üretiminin yüzde 25`ini karşılandığı bilgisi verildi.
OSB Müteşebbis Heyeti toplantısına Çetin Sözer, Necdet Uysal, Hüseyin Sarıbaş, Recep şahin, Yahya Ağacık, Selin Ertür, Erman Uysal, Şerife Kızıklı, Enver Mutlu, Halil Bağcı, Hüseyin Gediz ve Mehmet Arif Laleli katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false